Herkuttelevat JC:t

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Herkuttelevat JC:t on Porin Nuorkauppakamarin kesätapahtuma, jota vietetään koko perheen voimin. Perinteisesti tapahtumassa kamarilaiset ovat valmistaneet yhdessä ruokaa kesäviikonloppuna. Tapahtumassa on ollut teemana kyseisen vuoden maailmankokouksen kohteen kulttuuri. Vuonna 2022 hallituksen teeman “Yhtä juhlaa” mukaisesti päätettiin tarjota kamarille erityinen kokemus. 

Vuoden 2022 maailmankokouksen kohde on Hong Kong, joka sijaitsee meren rannalla. Hong Kong kääntyy myös suomeksi Tuoksuva satama. Näiden teemojen puittessa kamarimme suuntasi Luvialle purjehtimaan Ihana Kaljaasilla.  Projektipäällikkönä toimi Heini Elomaa.

Ihana Kaljaasi on pea satakuntalaisen laivanrakennuksen taidonnäyte. Purjelaiva on valmistunut vuonna 2011 ja sen kotisatama on Luvian Laitakarissa. Purjehduksen aikana päästiin olemaan osana miehistöä; nostamaan ja laskemaan purjeita sekä ohjamaan alusta kapteenin valvovan silmän alla. Sää oli paikoiteillen sateinen päivällä, mutta kuin tilauksesta muuttui aurinkoiseksi illaksi. Purjehduksen kruunasi maukas lohikeitto. 

Tänä vuonna ohjelmassa oli myös ylimääräinen yhdistyksen kokous. Muuten 3 tunnin purjehduksella nautittiin raikkaasta meri-ilmasta, auringosta ja hyvästä seurasta! Mukana olivat myös C-alueen edustaja Inka sekä Amandojen Halina.