Yhteistyöllä eteenpäin

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Vaalikokouksen jälkeen huomasin hallitusvuoteni Porin Nuorkauppakamarin yhteiskuntalohkosta vastaavana varapuheenjohtajana alkavan kääntyä loppusuoralle. Yhtenä vuoden 2018 tavoitteista oli toiminnan lisääminen eri kumppani tahojen kanssa. Tässä olemme onnistuneet erittäin hyvin. Olemme aloittaneen aivan uuden Satakunnan Vaikuttajakoulun nuorille yhteistyössä muiden alueen kamareiden sekä Satakuntaliiton kanssa. Eri yhteistyöyritystemme kanssa olemme tiivistäneet tekemistä ja olemme saaneet myös upeita uusia kumppaneita matkaan.

Satakunnan Kauppakamarin kanssa pääsimme keväällä aloittamaan aivan huikean uuden Junior Advisory Boardin. Hain itse mukaan tähän toimintaan ja tulin valituksi nuorkauppakamarin edustajaksi teollisuusvaliokuntaan. Toiminnan tavoitteena on olla mukana kehittämässä valiokuntatyöskentelyä ja tuoda nuorten työelämässä olevien aikuisten näkökulmaa käsiteltäviin asioihin. Toiminta hakee vielä lopullista muotoaan, mutta liikkeellelähtö on ollut onnistunut.

Ensimmäinen valiokunnan kokous oli hyvin mielenkiintoinen. Keskustelimme mm. Satakunnan kauppakamarin tulevista tavoitteista ja kasvun haasteista Satakuntalaisissa yrityksissä. Kuulimme myös, miten alueelle pyritään löytämään 200 korkeasti koulutettua paikkaamaan työvoimapulaa. Puheenjohtaja nosti esille erään huolen liittyen työntekijöiden pysyvyyteen Satakunnassa. Satakunnassa on tarjolla mm. teollisuuden näköalapaikkoja ja niihin tekijöitäkin usein löydetäänkin, mutta toisilta paikkakunnilta tänne työllistyvät palaavat valitettavan usein muutaman vuoden jälkeen takaisin lähtöpisteeseen, josta omat tukiverkot löytyvät. Sukulaisten ja ystävien apu on tärkeää nuorten aikuisten arjessa.

Tässä on mahdollisuus meille nuorkauppakamarilaisille ja kumppaneillemme. Haetaan ratkaisuja siihen, miten saamme muualta tänne tulevat paremmin viihtymään ja pysymään täällä meidän ilonamme.  Pori ja Satakunta on tarjoavat upeita mahdollisuuksia ja tuodaan ne rohkeasti esille!

Juho Poskiparta
COM 2018
DP 2019