Porin Nuorkauppakamarin uusi puheenjohtajisto haluaa lisätä Porin vetovoimaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Porin Nuorkauppakamari valitsi perjantaina 19. lokakuuta hallituksen 2019. Uuden puheenjohtajiston tavoitteena on lisätä Porin elinvoimaa.

Porin Nuorkauppakamari (PNKK) valitsi uuden hallituksen perjantaisessa kokouksessaan. Samalla yhdistys sai uuden puheenjohtajiston. Uudeksi puheenjohtajaksi valittu Samuli Metsämarttila ja valmistautuvaksi puheenjohtajaksi valittu Juho Poskiparta kertovat tavoitteekseen, että PNKK:n vaikutusta paikallisen elinkeinoelämän kehitykseen saataisiin seuraavina vuosina nostettua ja Satakunnan alueen yhdistysten potentiaali pystyttäisiin hyödyntämään nykyistä paremmin alueen elinvoiman ja vetovoiman kehittämisessä.

– Oma työnantajani BMH Technology näkee Porin korkeakoulujen merkityksen ja sen vuoksi perustimmekin juuri tällä viikolla uuden toimipisteen Poriin, Loimaalta Poriin vuonna 2000 muuttanut diplompi-insinööri ja PNKK:n vuoden 2019 valmistautuva puheenjohtaja Juho Poskiparta, 37, kertoo.

Poskiparran näkemykset ovat myös paljasjalkaisen porilaisen Samuli Metsämarttilan mieleen. Hän näkee Porin ja Satakunnan elinkeinoelämän kehittämisen nuorkauppakamareiden ydintoimintana.

– Porin talousalueen kehittäminen ja liittäminen pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun kasvukolmioon on alueen elinvoimaisuuden kannalta erittäin tärkeää. Tulevaisuudessa toivoisin puhuttavan näiden kolmen keskuksen muodostaman kasvukolmion sijaan kasvuneliöstä, jonka neljännen kulman muodostaa Satakunta ja Pori, yrittäjänä vuodesta 2013 toiminut Metsämarttila, 27, visioi.

Vuodesta 1959 toimineen PNKK:n uuden puheenjohtajiston tavoitteena on kasvun rakentaminen uusien avauksien ja nuorten osaajien kautta.

– Nuorten osaajien houkutteleminen alueelle ja heidän kotiutumisensa Poriin ovat avainasemassa alueen kehityksen kannalta. Porissa on vahva automaatio- ja tekoälyklusteri, joka kärsii kroonisesta osaajapulasta. Nämä ovat asioita, joihin haluamme vaikuttaa nuorkauppakamaritoiminnan kautta, Poskiparta linjaa.

– Jäsenistömme koostuu nuorista ja innovatiivisista osaajista. Se on valtava voimavara, jonka haluamme tuoda koko alueen elinkeinoelämän käyttöön. Tavoitteemme nuorkauppakamarissa seuraavana vuonna onkin tukea porilaisten kasvutarinoiden syntymistä, Metsämarttila tähdentää.

 

Porin Nuorkauppakamarin vuoden 2019 DP Juho Poskiparta ja PRES Samuli Metsämarttila haluavat lisätä Porin vetovoimaa nuorten osaajien keskuudessa.

Teksti ja kuva: Antti-Jussi Vesa, tiedottaja, Porin Nuorkauppakamari ry