Positiivisin Porilainen 2021

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Äänestä Positiivisinta Porilaista vuodelle 2021!

Positiivisin Porilainen -äänestys tulee taas, 14. kerran!

Positiivisin Porilainen on vuosittain järjestettävä kilpailu, jonka järjestävät yhteistyössä Porin Nuorkauppakamari, Radio Pori ja Satakunnan Viikko. Voittaja osallistuu edelleen kilpailuun Suomen positiivisimman tittelistä. Valtakunnallisen kilpailun järjestävät Positiivarit ja Suomen Nuorkauppakamarit ry. Muita sponsoreitamme ovat Satakunnan Osuuskauppa, Pori Energia ja Lähitapiola Länsi-Suomi

Tänä vuonna äänestäneiden kesken arvotaan myös kaksi kolmen päivän lippua Porispere-festivaaleille!

Kilpailu tulee näkymään ja äänestys onnistuu tämän sivun lisäksi myös:

Radio Pori 89,4

Satakunnan Viikko

Positiivisin Porilainen | Facebook

 

Vuoden 2021 ehdokkaat:

Positiivinen Porilainen 2021 ehdokas Harlin JohannaJohanna Harlin (Kokkila)

Johanna Harlin on ala-asteen opettaja, yrittäjä, näyttelijä, fitness-urheilija. Hän on porilaisperheen viidestä tytöstä keskimmäinen ja perheen energiapakkaus. Hän on porilaisille tuttu ”naamabaarin (Ice Cream Housen) kasvattina” joka on hänelle kuin toinen koti. Johanna on kasvatustieteiden maisteri ja on tehnyt paljon töitä erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa. Tällä hetkellä Johanna tekee kansainvälistä uraa luovalla alalla. Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat myös Johannan sydäntä lähellä. ”Haluan kannustaa ihmisiä uskomaan itseensä ja toteuttamaan unelmiaan, oli ne sitten pieniä tai suuria. Oma filosofiani näiden saavuttamiseen on optimistinen ajattelu ja positiivinen elämänasenne, ja tietysti porilainen sisu! Tärkeää on elää täysillä tässä ja nyt.” Elämänkumppanikseen Johanna on löytänyt toisen ikuisen optimistin, Renny Harlinin. Elämäniloa pursuavan parivaljakon seuraava tuotanto keskittyy perheen perustamiseen.

 

 

Positiivinen Porilainen 2021 ehdokas Lepomäki MaaritMaarit Lepomäki 

Maarit Lepomäki edustaa porilaisten naisten huippu-urheilua, sekä aktiivista työskentelyä paikallisjärjestöjen ja yhteisönsä hyväksi. Maarit on pelannut 1980-luvulla naisten SM-sarjaa sekä jalkapallossa että jääpallossa edustaen Porin paikallisseuroja Musan Salamaa ja Narukerää. Naisten ammunnassa, päälajinaan skeet-ammunta hän on kuulunut lajinsa ehdottomaan eliittiin. Maaritin palkintokaapista löytyy muun muassa kolme EM-kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia, kaksi maailmancupin voittoa ja maailmancupin finaalin 2. Kilpauransa jälkeen hän on toiminut pari vuotta kansainvälisenä tuomarina EM-kisoissa sekä ollut aktiivinen puolue- ja järjestötoiminnassa. Nykyään harrastaa kävelyä pallon perässä eli golfia. Tämä maailmaa kiertänyt ja nähnyt nainen edustaa porilaisessa positiivisuudessa sitä hiljaista ylpeyttä, oma paikkakuntarakkautta ja uskoa omaan tekemiseen.

 

 

Positiivinen Porilainen 2021 ehdokas Tuominen ArttuArttu Tuominen

Arttu Tuominen on palkittu porilainen kirjailija. Koulutukseltaan Arttu on ympäristöteknologian insinööri, päivisin herra Tuominen työskentelee ympäristöinsinöörinä ja kirjoittaa iltaisin tummia, realistisen piinaavia rikosromaaneja. Ensimmäisen kirjasarjansa jälkeen kirjailijamme taidot herättivät WSOY kustantamon kiinnostuksen. Uudessa kirjasarja Deltassa Tuominen kuvaa porilaista poliisiyksikköä ratkomassa rikostapauksia, jotka laittavat sen jäsenet punnitsemaan omia valintojaan ja arvojaan. Tuoreella tavalla kirjoitetussa sarjassa yhdistyy Tuomisen mestarillinen juonenkuljetus ja inhimillinen kosketus. Sarjan ensimmäinen osa Verivelka voitti vuonna 2020 Vuoden johtolanka -palkinnon vuoden 2019 parhaasta kotimaisesta dekkariteosta. Tuominen on loistava esimerkki kuinka artistinen taito ja unelmien seuraaminen, pystyy alkamaan koska tahansa ja kukoistamaan arjenkin keskellä. Ratkaisu tehdä Porista uuden kirjasarjan päänäyttämö vaati rohkeutta ja paikkakuntarakkautta. Positiivisesti synkkä Tuominen on yksi oivia valintoja vuoden Positiivisimmaksi Porilaiseksi.

 

 

 

Positiivinen Porilainen 2021 ehdokas Seponpoika JuffiJuffi Seponpoika

Juffi Seponpoika lauloi tiensä ja taitonsa tunnetuiksi porilaisille ja muulle Suomelle voittamalla kauden 2020 Voice of Finlandin. Juha on tehnyt pitkään töitä musiikkiunelmiensa eteen ja oli mahtavaa, kuinka monipuolinen lahjakkuus hän on. Tavallisessa arjessa unelmien toteuttaminen tai pelkästään positiivisena pysyminen vaatii voimia, mutta Juffilla positiivisuus on iskostunut syvään ja huumoria löytyy luonteesta tätä esiin tuomaan. Iso, kodintyöt osaava, miehekäs, herkkä ja uudella partatyylillä komeakin mies pääsee nauttimaan kovan työn tuomasta mahdollisuudestaan. Juffi on parhaita esimerkkejä siihen miksi unelmien, harrastusten ja rakastamiensa asioiden eteen kannattaa tehdä töitä ja joskus jopa puhua tuntemattomille.

 

 

Positiivinen Porilainen 2021 ehdokas Kaski OliwerOliwer Kaski

Oliwer edustaa porilaista modernia huippu-urheilijaa. Parhaillaan toisia maailmanmestaruuskisojaan pelaava 26-vuotias jääkiekkoilija on saavuttamassa potentiaaliaan ja nauttimassa siitä minkä vuoksi nuorena sai uhrata paljon. Oliwer on toisen sukupolven ammattikiekkoilija ja vaikka tie on selvä, se ei ole helppo. Paineet ja odotukset, juonioriuran vaikea alku, ulkomaille jo nuoresta pitäen, yksinäiset tunnit jäällä harjoitellessa. Onneksi sisu ja rohkeus palkittiin. Positiivisien onnistumisien vuosi 2019 toi Oliwerille valinnan SM-liigan runkosarjan parhaimmaksi pelaajaksi ja maailmanmestaruuden leijonissa. Tänä vuonna Oliwer Kaski voitti Avangard Omsk:in kanssa Gagarin Cupin ja taistelee tälläkin hetkellä rankan kauden jälkeen maailmanmestaruuskisoissa. Uhrautuminen, periksiantamattomuus ja uskallus mukavuusalueen ulkopuolelle.

 

 

Positiivinen Porilainen 2021 ehdokas Raukko JaniJani Raukko

Jani Raukko on Jani Raukko on suomalainen ex-jalkapalloilija, liiketalouden maisteri ja perheenisä. Hän aloitti Veikkausliiga-uransa porilaisessa FC Jazzissa kaudella 1999 pelaten. Kaudeksi 2001 Raukko siirtyi Tampere Unitediin voittaen Suomenmestaruuden. Jalkapallouransa jälkeen hän on toiminut muun muassa juniorivalmentajana MuSassa ja FC Jazzissa ja jääpallojoukkue Porin Narukerässä. Vuonna 2018 Raukko aloitti jääpallon Bandyliigassa pelaavan Porin Narukerän päävalmentajana toimien samalla A-nuorten valmentajana. Kaudella 2019-2020 A-nuoret voittivat SM-kultaa ja kaudella 2020–2021 liigajoukkue voitti Raukon alaisuudessa SM-pronssia. Liiketalouden ammatissaan Raukko on ollut 19 vuotta OP-ryhmässä ja toimii nykyään toimitusjohtajana OP Koti Länsi-Suomi Oy:ssa. Tämä monessa mukana oleva ja kerkeävä positiivinen porilainen tekee todistetusti parhaansa lajissa kuin lajissa. Hän on löytänyt paikkansa kaupungistamme ja pitänyt huippuosaamisensa täällä.

 

Listattujen ehdokkaiden lisäksi voit myös äänestää omaa ehdokastasi listan ulkopuolelta.

Äänestämään pääset vaikkapa tästä

 

Aiemmin valitut positiivisimmat porilaiset:

2020 Kristiina Uusitalo-Lindholm
2019 Jorma Uotinen
2018 Kari Hakala
2017 Veera Korhonen
2016 Markku ”Pensselisetä” Tanttinen
2015 Salme Pasi
2014 Elina Wallin
2013 Karri Kivi
2012 Kati Koivisto
2011 Pekka Rautakallio
2010 Pekka Nurmi
2009 Olli Lindholm
2008 Leo-Pekka Tähti