Porilainen maineteko

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Porilainen Maineteko-palkinto jaetaan Porin Nuorkauppakamarin toimesta vuosittain henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edesauttanut positiivista henkeä ja toimintaa Porin alueella.

Porilaisen Maineteon saaja palkitaan 32 kiloa painavalla, luonnollista kokoa olevalla Mustavaris-veistoksella ja siihen liittyvällä kunniakirjalla. Veistos on kiertopalkinto, jonka on ideoinut Erkki Teikari ja toteuttanut Veikko Heinonen. Kunniamaininnan saaja palkitaan kunniakirjalla.

 Porin Nuorkauppakamarin myöntämän Vuoden 2019 Porilainen Maineteko-palkinnon saa tänä vuonna kansainvälisestikin tunnettu Pori Jazz -festivaali. 

Palkinnon perusteluissa valitsijaraati arvosti Pori Jazzin rohkeita yhteistyöavauksia ja entisestään tiivistynyttä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Pori Jazzin pääkonsertit Kirjurinluodossa keräsivät viime kesänä ennätykselliset 69 000 kävijää. Uudistunut ja paikkansa vakiinnuttanut Jazzpuisto Kirjurinluodossa on saanut kävijöiltä kiitosta. Lisäksi festivaalin monipuolinen maksuton ohjelma, muun muassa Pori Jazz Kids, on muodostunut tärkeäksi osaksi lapsiperheiden kesän viettoa.

Vuoden 2018 Porilainen Maineteko on valittu – tunnustus porilaiselle HeadAI:lle

Porilainen Maineteko -palkinto jaettiin Kauppakeskus Puuvillassa 17. marraskuuta.

Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama Porilainen Maineteko -tunnustus on myönnetty porilaiselle HeadAI:lle. Raadin kunniamaininnan saa Porin Asuntomessut.

– Tunnustuksella halutaan tuoda ihmisten tietoisuuteen, kuinka paljon Porissa on teknologiaosaamista ja erityisesti tekoälyn osalta. Uusien innovaatioiden ja menestystarinoiden nostaminen esille, tukee paikallista yrityselämän kehitystä ja houkuttelee myös uusia innovaatioyrityksiä asettumaan Poriin. HeadAI:n teknologia vie meitä uudelle aikakaudelle ja osoittaa, että vahvaa teknologiaosaamista löytyy myös läheltä, Porin Nuorkauppakamarin vuoden 2019 puheenjohtaja Samuli Metsämarttila avaa valinnan perusteita.

– Raadin kunniamaininnan saa Porin Asuntomessut. Keskustan lähialueen kehittäminen ja elävöittäminen on luonut uuden upean alueen Kokemäenjoen varteen. Asumisen yhdistäminen digitalisaatioon ja ekologisuuteen vie kaupunkia samalla kohti kestävää asumista. Kokemäenjoen ja Kirjurinluodon monipuolista aluetta on tuotu myös hyvin esille, Metsämarttila kertoo.

Porilainen Maineteko -tunnustus jaettu vuodesta 1991

Porilainen Maineteko -palkinnon saajan valinnan teki kuusihenkinen raati, jossa toimivat kauppaneuvos Matti Linnainmaa, toimitusjohtaja Ari Eklund (Prizztech Oy), puheenjohtaja Jari Taimi (Porin Yrittäjät ry), koulutuspäällikkö Terhi Rajala (Satakunnan Kauppakamari), puheenjohtaja Samuli Metsämarttila (Porin Nuorkauppakamari 2019) sekä viime vuoden palkinnon saanutta Porin kaupungin viestintää raadissa edusti tapahtumasuunnittelija Jenni Åman.

Porilainen Maineteko on Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama palkinto. Se myönnetään tunnustuksena poikkeuksellisen merkittävästä toiminnasta Porin kaupungin hyväksi. Vuoden 2018 palkinto on järjestyksessään 28. Porilainen Maineteko -tunnustus. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1991.

Porilaisen Maineteon saaja palkitaan 32 kiloa painavalla, luonnollista kokoa olevalla Mustavaris-veistoksella ja siihen liittyvällä kunniakirjalla. Veistos on kiertopalkinto, jonka on ideoinut Erkki Teikari ja toteuttanut Veikko Heinonen. Kunniamaininnan saaja palkitaan kunniakirjalla.

Aiemmin Porilainen maineteko -tittelillä palkitut: 

2019 Pori Jazz, kunniamaininta Pori Film Festival
2018 HeadAI, kunniamaininta Porin Asuntomessut
2017 Porin kaupungin viestintä, kunniamaininta Circle-yhtye
2016 Rakastajat teatteri, kunniamainita Lotta Lepistö
2015 Länsi-Suomen Osuuspankki, kunniamaininta Porin kaasuterminaalihanke
2014 Kauppakeskus Puuvilla, kunniamaininta Salme Pasi
2013 Porin Ässät
2012 Leo-Pekka Tähti
2011 Porispere
2010 Porin yliopistokeskus
2009 Timo Koivusalo
2008 Porin Loma-asuntomessut
2007 Nelostuote Oy
2006 Porin Ässät
2005 Technip Offshore Finland Oy
2004 Kauppakeskus Isokarhu
2003 Martti Sinisalmi
2002 Satakunnan Museo
2001 Jyrki Kangas
2000 Satakunnan Osuuskauppa
1999 Porin kaupunki
1998 Sampo-Rosenlew Oy
1997 Petri Niskanen
1996 Porilaisen kulttuurin yhteistyöprojekti, Crazy for you -musikaali
1995 Satamaito
1994 Porin kaupungin puistotoimi
1993 FC JAZZ, Porilainen suomenmestari
1992 Porn koulutus- ja tutkimuskeskus, Porilainen korkeakoulutus
1991 Oy Hacklin Ab, Esa Haavisto, Porilainen merenkulku