Koejäsenprojektit

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Porin Nuorkauppakamarissa jo koejäsenet pääsevät heti mukaan kehittämään projektiosaamistaan. Koejäsenet saavat yhdessä suunnitella ja toteuttaa haluamansa projektin annettujen ohjeiden puitteissa. Vuosien varrella on ollut monenlaisia koejäsenprojekteja! Tässä jutussa pääsemme kurkistamaan muutamaan projektiin, mitä on vuosien varrelle mahtunut!

1993, Kasettikarhu

Kasettikarhu oli 1/1993 koejäsenten koejäsenprojekti. Koejäsenryhmä oli 17 hlöä, joista 10 valittiin jäseniksi. Projektipäällikkönä Antti Raitaniemi, projektin muut jäsenet Elo Heikki, Mäkilä Kari, Korkeaoja Marianne, Lanne Mika, Lehtonen Lenita, Lindqvist Jorma, Haapanen Jouko, Nordling Kirsi ja Vuorinen Jarmo Projektissa kerättiin kopiokoneissa, laserkirjoittimissa sekä muissa vastaavissa laitteissa käytettävät värikasetit ja lähetettiin ne takaisin valmistajalle uudelleen kierrätettäväksi. Keräyspisteitä oli alussa 16 kpl. Projektia pyöritettiin useita vuosia (ainakin 93-96). Raitaniemen Antti voisi muistaa tarkemmin ajankohdan, jolloin PNKK ei enää näitä keräyspisteitä hoitanut. Porin kaupunki oli mukana projektin rahoituksessa. Se myönsi 18.000 mk aloituskuluihin. Projektin käynnistys tapahtui Viher-93 myyntinäyttelyssä (Cotton Club) ja sen avasi Ympäristöministeriön kansiapäällikkö Lauri Tarasti.

2013, Löytöretki hyvinvointiin – hyvinvointiseminaari

Koejäsenryhmä 2/2012 järjesti koejäsenprojektinaan Löytöretki hyvinvointiin – hyvinvointiseminaarin. Projektissa mukana oli Siina Jantunen, Jani Wahlman, Marianne Sampakoski, JP Lempainen, Juhana Valo
Linda Alamäki ja Jussi Kivioja. Koejäsenprojektissa oli kyse siitä, että järjestettiin hyvinvointitapahtuma Porin yliopistokeskuksella. Puhujia ja yrityksiä/tuotteita esillä.

2015, Kauppakätköt

Kauppakätköt oli aarteenetsintään verrattavissa oleva, leikkimielinen ostostapahtuma, jonka tarkoituksena oli löytää yhteistyökumppaneiden etuja eri puolille Poria piilotetuista kätköistä. Tarjolla oli rahanarvoisia etuja ja tarjouksia mukana olevien yritysten tuotteista ja palveluista.

Kätköjä ja samalla yhteistyökumppaneita oli yhteensä 17 kappaletta ja koodien kautta saatiin sivukävijöitä yli 1000. Projektissa pystyi myös osallistumaan arvontaan keräämällä kätköjä, ja osallistujien kesken arvottiin hyviä palkintoja.

2016, Työhyvinvointipäivä SYTYKE 2016

Työhyvinvointipäivä SYTYKE oli koejäsenryhmä 2/2015 koejäsenprojekti. Projektissa mukana oli Tuomo Mäkiranta, Joni Jokela ja Antti-Jussi Vesa. Projektissa tarkoituksena oli tarjota alueen yrityksille matalan kynnyksen työhyvinvointipäivän antamaan sytykkeen liikunnalliselle elämälle. Tarkoitus oli pitkällä tähtäimellä edistää työntekijöiden terveyttä ja vähentää sairauspoissaoloja.

2016, Ei paskempi pikkujoulu

Koejäsenryhmä 1/2016 järjesti tapahtuman ”Ei paskempi pikkujoulu”. Projektissa mukana oli Laura Pullinen, Mikael Ropo, Juho Poskiparta, Sara Tuomi-Mattila ja Jarkko Rintala. Projektissa järjestettiin
pikkujoulut Kehräämössä. Lippu- ja drinkkipaketteja myytiin pääasiassa yrityksille. Esiintymässä oli Joonas Nordman hahmonsa Salme Pasin kanssa sekä musiikista vastasi Sonja Linden ja Sami Nieminen.

2017, Tuottavuutta hyvinvointiteknologiasta

Tuottavuutta hyvinvointiteknologiasta oli koejäsenryhmä 2/2016 koejäsenprojekti. Projektissa mukana oli Hanna Kallio, Sofia Pajunen, Markus Suula, Pauliina Harrivaara ja Per-Erik Breitholtz. Projektissa järjestettiin hyvinvointiteknologiaan liittyvä seminaari. Seminaarissa puhui biohakkeri Teemu Arina, jonka puheenvuorosta jäi käteen työkalut oman huippukunnon virittämiseen teknologian avulla.  Seminaarissa puhui lisäksi älyrintsikoiden kehittäjä Akseli Reho, joka kertoi, miten yhdistämällä vaatteet ja teknologia tehdään kansainvälisesti kiinnostavaa bisnestä. Seminaarin lisäksi paikalla oli eri näytteilleasettajia.

2017, Pori o parast paika pääl!

Pori o parast paika pääl! oli koejäsenryhmä 1/2017 projekti. Koejäsenryhmään kuului Jenna Salminen, Jenni Nurmi, Heini Korvenkangas ja Mika-Matti Ojala. Tapahtuma järjestettiin silloisessa Kinossa Pori o parast paika pääl -pienolut- ja stand-up -ilta. Ennen ovien avaamista yleisölle oli ohjelmassa Business Networking -tilaisuus Keskon kanssa. Varsinaiseen iltaohjelmaan kuului Porilaisten pienpanimo-oluiden (Beer Hunters, Rocking Bear Brewers, Ruosniemi & Moose On the Loose) Oluiden maistelua ja arviointia, sekä pientä naposteltavaa.

2018, PORItuskirja

PORItuskirja, eli värityskirja Porista oli koejäsenryhmä 2/2017 projekti.  Projektissa oli mukana Tiia-Maria Hietala, Tiia Naskali, Ida-Maria Lamminen, Santeri Kause ja Karri Kangasniemi. Projektissa myytiin sivuja värityskirjaan porilaisille yrityksille. Eveliina Sillanpää teki kuvituksen yritysten toiveiden mukaan ja taiton. Valmis värityskirja jaettiin Porin noin 800 esikoululaiselle, ja Satakunnan Keskussairaalan lastenosastolle lahjoitettiin pienille potilaille 200 kpl. Lisäksi jokainen sivun ostanut yritys sai 50 kpl omaan käyttöönsä.